fbpx
FÅ HJÆLP
..
Forlad siden

UngForum

UngForum - for voldsudsatte unge

At være udsat for vold kan være ensomt og svært at tale om, men når du er i en gruppe med andre unge i samme situation, er du ikke alene.

UngForum er et gratis online gruppeforløb til dig, der gerne vil tale med andre i samme situation sammen med en rådgiver.

Tilbuddet gælder unge i alderen 16-24 år, der har oplevet vold i hjemmet eller i et kæresteforhold. Læs mere om de forskellige former for vold her.

Om kampagnen

Kampagnen for UngForum består af en kampagnefilm på sociale medier med 4 forskellige historier baseret på virkelige hændelser om vold i hjemmet og i et kæresteforhold fra Bryd Tavshedens rådgivning.

Kampagnefilmen er et samarbejde med Media People Cph og en række unge frivillige. Tak for medvirken i filmen til Caroline, Sebastian, Nikoline og Thomas.

UngForum-deltager,
22 år:

Gruppen gør en kæmpe forskel! Nu har jeg flere gode dage end dårlige dage.

UngForum-deltager,
23 år:

Nu ved jeg, at det ikke kun er mig, der har oplevet det her. Jeg føler mig ikke længere alene om at være ødelagt.

UngForum-deltager,
22 år:

Jeg har lært at sige flere gode ting til mig selv hver dag.

UngForum-deltager,
23 år:

Jeg glæder mig altid til næste gruppeforløb!

Om tilbuddet

Hvad går et gruppeforløb ud på?

UngForum er et trygt rum, hvor du kan tale om og udveksle erfaringer med at være udsat for vold ud fra en holdning til, at vold er vold – uanset voldsform.

Hvert gruppeforløb har et tema. Efter hver session følger vi op på sidste mødes tema, vi introducerer til et nyt emne, og vi taler om, hvordan vi kan styrke os selv, hvordan det er for deltagerne at være med, og så giver vi værktøjer til at styrke jer i at få det bedre.

Temaerne for hvert gruppeforløb er:

  1. Introduktion og opstart: Vi møder hinanden og sætter rammerne for gruppemøderne.
  2. Angst/Stress: Hvad er angst/stress, hvordan opstår det, hvorfor er det en naturlig reaktion på et voldeligt forhold, og hvad kan vi selv gøre for at minimere angst/stress efterfølgende.
  3. Selvværd/selvtillid: Hvad er forskellen, hvordan opbygges selvværd/selvtillid, og hvordan kan vi selv styrke det som voksne.
  4. Kærlighed/Loyalitet: Hvad er kærlighed/loyalitet, hvorfor kan det være svært at komme ud af usunde forhold, og hvordan kan vi styrke os selv.
  5. Skyld/skam: Hvordan opstår skyld/skam, hvad gjorde, at vi blev så længe i de usunde forhold, og hvordan kan vi slippe skyldfølelsen og den dårlige samvittighed.
  6. Grænsesætning/sige fra: Hvad er vrede, hvilke vredestyper findes der, hvad er sund vrede, hvordan siger vi fra på en voksen måde, og hvordan begynder vi ”at turde”.
  7. Sunde relationer: Hvad er sunde relationer, hvordan ved vi, om vi er i et sundt forhold, hvilke alarmklokker skal vi reagere på, og hvorfor havnede vi i usunde forhold.
  8. Afslutning/evaluering af forløbet.

Du kan læse mere om vores faglige tilgang til rådgivning af unge HER.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Du kan tilmelde dig længere nede på siden under TILMELD DIG UNGFORUM.

Når tilmeldingsfristen er slut mandag den 15. februar 2021 kl. 12:00, vil vores rådgivere i dagene efterfølgende kontakte alle tilmeldte og uddybe, hvad forløbet går ud på og sammen med dig vurdere, om tilbuddet er det helt rigtige for dig og de udfordringer, du står med.

Kan jeg få mere information, inden jeg deltager?

Her på siden kan du læse mere om tilbuddet. Du kan også ringe til vores projektleder og rådgiver for UngForum Anja Hansen på tlf. 40 24 22 44 alle hverdage fra kl. 9-16 og høre mere.

Hvornår starter gruppeforløbene?

UngForum starter op mandag den 1. marts 2021.

Alle tilmeldte vil blive kontaktet efter tilmeldingsfristen er udløbet den 15. februar 2021. Hvis du derefter vil være en del af et gruppeforløb, bliver du tildelt en gruppe og får besked på mail eller SMS om opstartsdato fra rådgiveren.

Hvor længe varer forløbet i alt?

Et gruppeforløb varer i alt 16 uger.

Hvor mange deltagere er der i en gruppe?

I hver gruppe er der 4-5 deltagere sammen med en af vores erfarne rådgivere.

Hvor ofte mødes vi digitalt - og hvor længe?

Gruppen mødes digitalt hver anden uge i 1,5 time. I de andre uger kan man også få en individuel samtale på ca. 30 minutter med vores rådgiver.

Hvordan mødes man digitalt?

Alle gruppemøder foregår i et trygt digitalt rum inde på Whereby.

Alle deltagere skal derfor downloade programmet Whereby gratis til deres smartphone som app eller på computeren.

Jeres rådgiver vil give jer mere information om at downloade programmet.

TILMELD DIG UNGFORUM