Please accept marketing-cookies to watch this video.
FÅ HJÆLP
Forlad siden

Har du spørgsmål om vold eller brug for nogen at snakke med?

Se hvad andre børn og unge spørger os om

Pige

13

Dato

26/12/2021

Tidligere slået af mor

Tideligere slået af min mor
Cutter i mig selv
Har det bare virkelig dårligt indeni

Svar

Kære pige på 13.

Hvor er det flot af dig at skrive herind til mig! Jeg kan godt forstå, at du gerne vil snakke med nogen om det. Lad mig se, om ikke jeg kan hjælpe dig.

Du skriver, at du tidligere blevet slået af din mor.

Det er jeg virkelig ked af at høre. Der er ingen børn, der skal slås af deres forældre. Man har som barn i Danmark ret til at have en barndom uden vold.

I Danmark er vold også ulovligt. Og det er der en rigtig god grund til. Det er fordi, at det kan sætte nogle voldsomme spor på børn, når de bliver slået af deres forældre. For nogen børn, kan de føle at de hele tiden skal passe på, for ikke at blive slået. Mange børn og unge som bliver slået derhjemme bliver forvirret, ked af det, vrede og afmagtet, fordi hvad skal man gøre?

Måske føler du, nogen af de samme følelser?

Måske er det også derfor du cutter i dig selv?

Hvis det er sådan, så er det helt naturligt, at føle sådan. Vi skal bare have fundet en anden måde, at håndtere de naturlige følelser. Du skal vide, at det ikke er dig, der er forkert. Det er ikke din skyld, det er ikke dit ansvar. Det er volden, der er forkert - og det er din mors ansvar, at få det stoppet.

Det gode i alt det her er, at det kan blive bedre!

Herinde i Bryd Tavsheden har vi arbejdet med rigtigt mange børn og unge, som er blevet slået derhjemme. Og det som vi ved, der hjælper er at snakke om, hvordan det fylder inde i dig. At få snakket om, at det ikke er din skyld. At få snakket om, hvordan håndterer du det her fremadrettet. Og snakke om, hvad kan du gøre, hvis det stadig sker eller sker igen.

Jeg synes derfor du skal skrive til vores chat den 27,28 eller 29 december. Den er åben mellem kl 17-20. Vi har selvfølgelig også åbent efter nytår.

Det er rigtigt vigtigt, at du får snakket med nogen om det her. Hvis du har en i familien eller en lærer, som er god at snakke med, så ville det være en rigtig god ide?

Du fortjener at få noget hjælp med det her! Og hjælpen er derude. Du skal bare finde modet til at bryde tavsheden. Og det vil vi gerne hjælpe dig med at finde modet til.

De bedste hilsner, Bryd Tavsheden