Chat anonymt og få gratis samtaleforløb
Please accept marketing-cookies to watch this video.
FÅ HJÆLP
Forlad siden

Brug for at snakke?

Chat med os alle hverdage fra kl. 17-20

Deltag i Kreativ Konkurrence
og vind 10.000 kr.

Var det virkelig vold?

Find ud af om du har oplevet vold i dit liv.

Er der noget,
du er i tvivl om?

SE HVAD ANDRE SPØRGER OS OM

Pige

16

Dato

17/05/2022

16 årig pige oplever vold med far

Hej, jeg er en pige på 16 år som ikke har et godt forhold til min far, han råber af mig hverdag og siger nedgørende ting til mig. Han har sagt at han hadede mig og han ønskede han aldrig havde fået mig, det gør virkelig ondt han er en dårlig far som kun tænker på sig selv og han gider ikke gøre det som det kræver ved at være en far. Min mor forsvare mig og bilver selvfølgelig sur på min far, men han ændrer sig ikke. Hver gang han bare hæver stemmen bliver jeg bange og begynder at græde, det bare ik såden en far skal være. Jeg ved ik hvad jeg skal gøre
Hilsen mig

Svar

Hej og tak fordi du skriver til os,

Du fortæller at du ikke har et godt forhold til din far, da han råber af dig og siger nedgørende ting. Du fortæller også, at din far har sagt at han hader dig og at han ønskede at han aldrig havde fået dig, hvilket gør ondt på dig og får dig til at føle, at han er en dårlig far der kun tænker på sig selv, og at han ikke gør de ting, som der kræves af en far. Derudover fortæller du, at din mor forsvarer dig når din far behandler dig dårligt, men at han ikke ændre sig, selv om hun bliver sur på ham og at du bliver bange og begynder at græde, når han hæver stemmen over for dig.

Jeg vil gerne starte med at fortælle dig, at jeg synes det er sejt af dig, at du har skrevet til os, da det kan være svært og grænseoverskridende, at skulle dele dette med andre. Jeg synes også at det er godt, at din mor står bag dig og forsvarer dig så du ikke står alene med dette. Dog vil jeg råde dig til, at snakke med din mor omkring vigtigheden i, at forholdet og situationen med din far skal forandre sig. Det er vigtigt at hun hjælper dig til at der gøres noget ved, da du går rundt og har det dårligt og er bange. Hvis du ikke kan snakke med din mor omkring dette, eller hun ikke er i stand til at hjælpe dig, så der sker en forandring, så vil jeg råde dig til at snakke med et familiemedlem eller en person som du føler dig tryg ved i dit netværk. Hvis du ikke har nogen i din familie eller netværk, som du kan snakke med så vil jeg råde dig til at snakke med en lærer på din skole, og fortælle omkring din situation med din far og at du går rundt og har det meget dårligt og er bange.

Jeg håber at du får hjælp til at din situation ændre sig, da det er vigtigt, at du kan føle dig tryg i dit eget hjem.

Jeg håber at dette kan være en hjælp og du er selvfølgelig altid velkommen til at henvende dig hos Bryd Tavsheden i vores chat eller chat telefon på 44 45 20 90.

Venlig Hilsen
Bryd Tavsheden