fbpx
FÅ HJÆLP
..
Forlad siden

Brevkassen

Skriv en anonym besked med dine spørgsmål eller dine bekymringer til vores dygtige rådgivere og få svar inden for 24 timer. I Brevkassen kan du også se, hvad andre har spurgt om, og hvilke svar vores rådgivere har givet dem.

Brevkassen er åben

Skriv til os 100% anonymt eller læs tidligere
breve og vores svar herunder.

Svartid

Inden for 24 timer

Dreng

52

Dato

18/07/2019

Hvad gør man?

Hvad gør man hvis en datter på 16 år bliver hidsig og sparker en på låret, så man halter resten af dagen?

Svar

Hej mand på 52 år,

Tak for dit brev. Hvor er det godt at du stiller det spørgsmål. Alle forældre kan komme i tvivl om hvordan de håndterer situationer, hvor børnene bliver vrede og aggressive.

Der sker voldsomt meget i en teenagers hjerne, som kan gøre det svært for dem at regulere i deres følelser og her er det vigtigt ikke at få gjort dem forkerte og aldrig selv handle ud fra vrede. Der er altid en årsag til at de bliver vrede. Og de har ikke de erfaringer og kognitive redskaber voksne har.

Der er ikke noget galt med at blive vred eller hidsig, det er helt normalt. Det er naturligvis måden det håndterer det på, der skal i fokus. Her kan det være gavnligt at tage en snak med dem, når de er faldet til ro.

Med det vil jeg sende dig videre til forældre telefonen via Børns Vilkår, da du ligger udenfor vores målgruppe, som er for børn og unge der lever med vold. Her kan de langt bedre guide dig og du har mulighed for at uddybe din problemstilling og få en samtale om hele situationen.

De har forskellige åbningstider i løbet af ugen, se mere her: https://bornsvilkar.dk/det-goer-vi/foraeldretelefonen/

De åbner kl. 9.00 i morgen tidlig, så der vil du kunne få noget rådgivning ift hvordan du håndterer situationen mest hensigtsmæssigt.

Med kærlig hilsen
Nita