Brevkassen — Brydtavsheden
Please accept marketing-cookies to watch this video.
FÅ HJÆLP
Forlad siden

Skriv til brevkassen

Skriv en anonym besked med dine spørgsmål eller dine bekymringer til vores dygtige rådgivere og få svar inden for 24 timer. Brevkassen er åben alle dage, året rundt.

I Brevkassen kan du også se, hvad andre har spurgt om, og hvilke svar vores rådgivere har givet dem.

Brevkassen er åben

Skriv til os 100% anonymt eller læs tidligere
breve og vores svar herunder.

Svartid

Inden for 24 timer

Pige

16

Dato

16/05/2022

Har jeg været udsat for et seksuelt overgreb?

Hej.
Vil høre om det er et overgreb selvom jeg selv gik med ud på toilettet?
For et par måneder siden var jeg til en fest hvor der var en fyr som spurgte om jeg ville med ud og vaske hænder, hvor jeg så gik med. Da vi kom derud tog han fat i mig og kyssede mig (jeg prøvede ikke at komme væk der), han smed mig så ned i vasken og tog mine bukser af og begyndte at røre mig.. jeg prøvede at få hans hånd væk og komme væk men han holdte mig nede, da jeg så kom halvt væk ved at vende mig om mod døren, hamrede jeg bare på døren og prøvede at åbne den men det lykkedes ikke, han tog så fat i mig og hamrede mig ind i væggen og derefter op mod væggen, jeg kunne høre hans bukser falde til jorden og hørte ham stønne kan ikke huske mere detaljer der, jeg prøvede at hamre på døren igen og skreg da jeg endelig fik døren op faldt jeg ud i gangen og kan ikke huske mere.
Vil høre om det er et overgreb eller om det er min egen skyld? Fordi har haft det fkn dårligt siden kan ikke holde ud at se på mig selv eller have tøj der minder mig om det på får det fysisk dårligt.
Mvh Hende der fejlede

Svar

Hej og tak fordi du skriver ind

Først og fremmest, hvor er det sejt, at du skriver ind og åbner op omkring din oplevelse. Det lyder utroligt ubehageligt og grænseoverskridende, det du har oplevet, og det er meget vigtigt at understrege, at det slet ikke er i orden, og at det faktisk er ulovligt! Derudover skal du vide, at det bestemt ikke er din skyld, heller ikke selvom du gik med ind på toilettet. Det er ham, der har opført sig grænseoverskridende, og han burde skamme sig.

Jeg vil gerne fortælle dig lidt om begrebet "seksuel vold", da det er det, du har oplevet. Seksuel vold er seksuelle handlinger, som den udsatte direkte eller indirekte tvinges til at udføre. Det kan fx. være forsøg på voldtægt, seksuel beføling eller at få overtrådt sine seksuelle grænser mentalt såvel som fysisk. Ligesom de øvrige voldsformer kan denne form for vold være meget krænkende og bruges til at opnå kontrol over et andet menneske. Det er meget vigtigt at understrege, at seksuel vold er ulovligt!

Det er utroligt vigtigt, at du får talt med en voksen omkring det, både så I sammen kan melde det til politiet, og så du kan få hjælp til at bearbejde din oplevelse, så du ikke skal gå rundt med den alene. Jeg synes, det ville være en god idé, hvis du kan tale med en voksen, du føler dig tryg ved omkring det, som f.eks. din mor eller far. Hvis du ikke føler dig tryg ved det, er du også velkommen til at skrive ind til os på vores chat eller ringe ind. Vi vil også meget gerne tale med dig omkring det. Det altafgørende er, at du får talt med en voksen omkring det.

Mvh. Bryd Tavsheden