fbpx
Наши партнеры
FÅ HJÆLP
..
Forlad siden

Brevkassen

Skriv en anonym besked med dine spørgsmål eller dine bekymringer til vores dygtige rådgivere og få svar inden for 24 timer. I Brevkassen kan du også se, hvad andre har spurgt om, og hvilke svar vores rådgivere har givet dem.

Brevkassen er åben

Skriv til os 100% anonymt eller læs tidligere
breve og vores svar herunder.

Svartid

Inden for 24 timer

Pige

27

Dato

27/05/2019

Min ven har konverteret til islam og er gift med en tyrkisk mand

Hej, det er mig ikke rigtig. Min ven har konverteret til islam og er gift med en tyrkisk mand, der er meget kontrollerende. Det er en radikal mand, hvor han prædiker om de \\"vantro\\". Hans kone må ikke gå ud eller arbejde med sit tidligere arbejde. Hun kan ikke se, hvordan han langsomt men sikkert styrer hende. Hvordan skal jeg hjælpe hende ud af dette? hun forstår ikke for sig selv, hvordan han har forandret hende. Min ven har ændret sig så meget i de seneste måneder. Hvordan får jeg hende til at forstå, at han til sidst vil ødelægge sit liv. Jeg er bange for, at dette kun er begyndelsen.

Svar

Kære pige på 27. Mange tak for dit brev og for din opmærksomhed på din ven. Jeg har redigeret lidt i brevet, da du nævner navne - det håber jeg, er okay. Jeg kan godt forstå, at det kan være svært, at være vidne til, at din veninde har valgt at gifte sig med en mand, som kontrollerer hende og som du tænker, vil ende med at ødelægge hendes liv. Det er en rigtig vanskelig situation. Hvis din ven ikke vil erkende, at han begrænser hendes frihed og er tilfreds med sit liv, som det er nu, er der desværre ikke så meget, du kan gøre. Du kan dog prøve at tale med hende om, hvordan hun har det og hvad hun synes er grundlaget for et godt ægteskab. Hvis du møder hende nysgerrigt og fordomsfrit, er der en større sandsynlighed for, at hun ikke føler, at hun skal forsvare sin mand og at hun åbner op for at fortælle om det, hun ikke er så glad for i forholdet. Det kan også være, at du kan hente støtte i hendes netværk. Hvordan har hun det med sin familie og har hun flere venner, der som dig er bekymrede? Hvis din veninde er åben overfor det, må du også meget gerne opfordre hende til at konktakte os - vi vil rigtig gerne hjælpe hende.

Du kan også altid besøge os i København. Se mere under "Basen"
Rikke