Brevkassen — Brydtavsheden
Please accept marketing-cookies to watch this video.
FÅ HJÆLP
Forlad siden

Brevkassen

Skriv en anonym besked med dine spørgsmål eller dine bekymringer til vores dygtige rådgivere og få svar inden for 24 timer. I Brevkassen kan du også se, hvad andre har spurgt om, og hvilke svar vores rådgivere har givet dem.

Brevkassen er åben

Skriv til os 100% anonymt eller læs tidligere
breve og vores svar herunder.

Svartid

Inden for 24 timer

Pige

18

Dato

27/06/2021

Ung og gravid.

Hej

Jeg er en pige på 15 år

Mit problem er at jeg har taget fire graviditetstester og de alle viser positiv, jeg er på ingen måde klar til at få et barn (det skal lige siges jeg også har et fysisk handicap)min kæreste er meget støttende omkring det, men min familie er meget religiøs og jeg kan sku ikke klare at miste dem til det her. Hvad gør jeg?

Svar

Kære pige på 15 år.
Det er rigtig godt at du skriver til os, for det er vigtigt at du hurtigt får hjælp.
Jeg kan godt forstå at du ikke føler dig klar til at være mor, du er meget ung og at have et barn er et stor ansvar. Også selvom du har en støttende kæreste. Så måske du tænker over om du skal have en abort.
Jeg vil anbefale dig at kontakte din egen læge og blive undersøgt, eller det sygehus der er nærmest dig, du kan henvende dig til skadestuen og bede om en undersøgelse.
Det er muligt at få en abort uden at dine forældre får det at vide. Det vil være meget vigtigt at du fortæller at de er meget religiøse og at du er bange for at de slår hånden af dig, hvis de får det at vide. Der skal søges om det i regionens abortsamråd, og det kan din læge eller sygehuset hjælpe dig med.
Jeg ved ikke om din handicap gør at du har en socialrådgiver i kommunen. Hvis du har det kan du tale med hende og tale om din graviditet og blive klar på hvad du vil gøre.
Du kan også kontakte Mødrehjælpen, enten telefon 33458699. Eller du kan skrive til deres chat.
Læs på siden moedrehjaelpen.dk.
Du kan også skrive til os igen, eller ringe, så kan vi tale mere om det .
Jeg håber det bedste for dig.
Herdis