Få hjælp Forlad siden Chatten er åben

CHAT MED OS

Chatten er ikke åben endnu

Åbningstider for chatten:
Man-Fre 17.00-20.00

Hvis det er akut – Ring til Lev Uden Vold på 1888

Brevkassen er åben alle dage, året rundt.
Skriv anonymt og få svar inden for 24 timer.

Hvis du har brug for vores hjælp, kan du også altid skrive til Brevkassen

Chatten er åben

Åbningstider for chatten:
Man-Fre 17.00-20.00

Chatten er 100% anonymt

Det er fedt at føle, at ens problem bliver taget seriøst. Selvom man er bange for, at det er for "småt".

- dreng, 14 år

Det var rigtig rart at kunne snakke med en, som man slet ikke kender. Man kan bare sige hvad man føler, for man kender ikke personen

- pige, 17 år

Utrolig god oplevelse! Det hjalp mig meget og har gjort mig klogere!

- dreng, 20 år

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder det at være anonym?

Hos os er du altid anonym. Både på chat, brevkasse og over telefon. Det betyder, at vi ikke ved hvem du er, hvor du bor eller hvad du laver.  Du kan trygt dele dine oplevelser med os uden at vi behøver vide hvem du er. Det vigtigste i vores rådgivning er, at du føler dig tryg og sikker i at dele dine oplevelser med vold, derfor er det altid vores fokus. 

Hvad sker der når du starter en rådgivning?

Når du starter en chat eller brev kommer en lille boks, hvor du kan vælge at udfylde få oplysninger om dig. Det kan hjælpe os med at finde den bedste rådgivning til dig, men slet ikke et krav at opgive. Det er helt op til dig, hvad du vil fortælle os om dig. Efter boksen bliver du sendt direkte videre til chatten eller brevkassen.

Hvad sker der efter en rådgivning?

Når du er færdig med en chat, bliver du spurgt om at udfylde et spørgeskema. Det hjælper os til at finde ud af, hvordan vi kan gøre rådgivningen bedre. Du må meget gerne besvare det. Efter du har sendt et brev går der maks 24 timer, før du får svar. 

Hvad hvis jeg ikke helt ved, hvad jeg vil chatte om?

Det er helt fint! Vi snakker om det du har brug for. Vi hjælper dig med at bearbejde dine oplevelser, få styr på tanker og følelser og giver dig konkrete råd, til hvad du kan gøre i netop din situation. Du behøver ikke at have forberedt noget på forhånd. 

Hvad betyder tavshedspligt?

Alle vores rådgivere er underlagt tavshedspligt. Det betyder at vi aldrig deler information udenfor organisationen.   

Hvem møder jeg på chatten?

Her møder du virkelige mennesker, som sidder klar for at hjælpe dig med det der fylder. Alle rådgivere er frivillige og bruger derfor deres fritid på at hjælpe børne og unge som dig. De har desuden helt vild meget viden om vold og har gennemgået et uddannelsesforløb. Det betyder at de har en forståelse for, hvad der sker hos dig og i din familie eller parforhold.     

Kan I hjælpe med at kontakte kommune eller politiet?

Ja! Hvis man har brug for vores hjælp til at kontakte kommunen eller politiet, så vil vi bede dig om at fortælle os hvem du er. Vær opmærksom på at hvis du gør det, er vi underlagt skærpet underretningspligt. Det betyder at vi har pligt til at gå videre med din sag, så du kan få den hjælp du har brug for. Vi vil altid oplyse dig om hvis du har opgivet din anonymitet, før vi går videre med din sag.   

Hvad er mine muligheder for at klage?

For os er det vigtigt at du har en god oplevelse i vores rådgivning. Hvis du har haft en dårlig oplevelse med vores rådgivning, har du mulighed for at klage. Se hvordan her.

Har du haft en oplevelse med vold, som du har brug for at dele med nogen, som ikke kender dig?

Så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi chatter med rigtigt mange voldsudsatte børn og unge hvert år. De fortæller os, at det er rigtigt svært at snakke om med nogen man kender, fordi man er bange for, hvad der vil ske.
Du kan derfor trygt og sikkert skrive til os – helt anonymt. Vi hjælper dig med at forstå dine oplevelser med vold og finde ud af, hvad du har mest brug for lige nu. Nogle gange er det konkrete råd. Andre gange er det en snak om, hvordan det er at være dig i din situation.

Skriv til os i dag – så chatter vi om det du har brug for. Vores dygtige rådgivere sidder klar bag tasterne til at lytte til din historie og hjælpe dig alle hverdage fra kl. 17-20.

Klik på CHAT NU for at starte en anonym chat.