Få hjælp Forlad siden Chatten er åben

BREVKASSE

Brevkassen er åben

Skriv til os anonymt eller læs tidligere breve og vores svar herunder.

Vi svarer inden for 24 timer

Brevkassen er anonym

SKRIV HVAD DU HAR PÅ HJERTE

Er du i tvivl om du har oplevet vold? Er du usikker på, hvad vold egentlig er? Har du en oplevelse med vold, som du har brug for at dele?

Så er du landet det rigtige sted, her i Bryd Tavshedens brevkasse. Når du skriver til os er det gratis og anonymt. Vi svarer inden for 24 timer.

Alle vores rådgivere ved rigtigt meget om vold og kan helt sikkert svare på dit spørgsmål og give dig et godt råd med på vejen.  Vi oplever at rigtigt mange voldsudsatte børn og unge spørger os om vold og søger gode råd. I vores brevkasse, kan du derfor få hjælp til at finde ud af hvad du har oplevet og hvad du kan gøre, hvis du har oplevet vold.

I Brevkassen kan du også se, hvad andre har spurgt om, og hvilke svar vores rådgivere har givet dem.

SE HVAD ANDRE SPØRGER OS OM

Dreng

22

Dato

20/02/2023

Hver dag i sommerferien var jeg voldtaget af min 55 årige onkel. Og hvis jeg ikke gad så slog han mig

Hver dag i sommerferien var jeg voldtaget af min 55 årige onkel. Og hvis jeg ikke gad så slog han mig

Svar

Kære du,

Jeg kan forstå at du hver dag i sommerferien er blevet voldtaget af din onkel og hvis du ikke gad så slog han dig. Først og fremmest vil jeg skrive at det er virkelig flot og godt at du har skrevet herind, det lyder som en virkelig voldsom og ubehagelig oplevelse at have været udsat for.

Du skriver ikke hvornår det her er sket, eller om du stadig oplever at din onkel overskrider dine grænser. Du skriver heller ikke om du har talt med nogen om det du har oplevet. Jeg tænker at du skriver herind fordi du måske gerne vil snakke med nogen om det der er sket, eller måske gerne vil vide hvem du eventuelt kan række ud til for mere hjælp. Det vil jeg mærke gerne svare på for dig.

At blive udsat for seksuelle overgreb er meget alvorligt, og bestemt ikke rart. Derfor kan jeg godt forstå hvis det er lidt overvældende at skulle tage hul på, og snakke om det. Det er meget normalt, især for mænd, at det kan være en meget skamfuld følelse at gå med alene. Det er derfor vigtigt at du ved at det er normalt at have det svært ved at tale om det, og at det på ingen måde er din skyld det der er sket.
Det findes foreninger hvor man som mand kan komme i gruppeforløb med andre der har oplevet lignende overgreb. Her vil du møde andre der på samme måde som dig, er i gang med at bearbejde og få sat ord på hvad der skete, og hvordan man kommer videre, så du kan få dig et dejligt liv.

Du kan evt. tjekke Kvisten ud. Det er en forening der har specialiseret sig i mænd der har været udsat for seksuelle overgreb. Du kan finde deres hjemmeside her: https://kvistene.dk/maend/

Ellers tilbyder vi også samtaleforløb her hos Bryd Tavsheden, hvor du kan snakke med en af vores dygtige rådgivere om de muligheder du har. Samtalerne kan enten foregå online eller ved fysisk fremmøde. Det er helt op til dig hvad du har det bedst med. Du kan ringe ind og høre mere om det på: +45 4445 2090
Vi har også en chat som er åben alle hverdage kl. 17-20 som du skal være meget velkommen til at benytte. Også her vil der sidde dygtige rådgivere klar til at hjælpe.

Jeg håber du kan bruge ovenstående til noget.

Mvh
Bryd Tavsheden.