Få hjælp Forlad siden Chatten er åben

Brug for støtte i tiden
efter krisecenter?

Tilmelding til mentorforløbet

Er du mellem 13 og 17 år, bor på Sjælland og har været med en forælder på krisecenter.
Så vil vi i BRYD TAVSHEDEN gerne tilbyde dig en gratis mentor.

Ring eller skriv til Anne Mette Friis i BRYD TAVSHEDEN på tlf. 27 21 30 48
eller send en mail til:

Vi kontakter også gerne dig – udfyld venligst kontaktinfo  nedenfor:

OM MENTORFORLØBET

Et ophold på krisecenter er altid midlertidigt, men det betyder ikke at dit behov for hjælp og støtte slutter her. Vi har i BRYD TAVSHEDEN ansat 3 veluddannede unge mentorer, som gerne vil give dig en hånd og støtte dig i tiden efter krisecenteropholdet.

Læs mere om MENTOR forløbet herunder:

Hvad er en mentor?

En mentor er en ung voksen, som kan støtte dig til at komme videre med livet efter et ophold på krisecenter. Mentoren bruger sin viden og erfaring til at hjælpe dig i din udvikling. En mentor er ikke en sagsbehandler eller en psykolog, men en ung voksen, der kan være der for dig.

Hvem kan få en mentor?

Hvis du er mellem 13 og 17 år gammel og har været på krisecenter med din mor, kan du få en mentor. Vi har plads til 20 børn og unge. Hvis du ikke har været på krisecenter, men alligevel har brug for en mentor, kan du eventuelt kontakte Ungdommens Røde Kors.

Hvad kan en mentor hjælpe med?

En mentor kan hjælpe dig med at få orden på alle de tanker du har, ved at lytte til dig og være med til at pege på nye muligheder i livet. Måske har du brug for støtte til lektier eller til at tale med dine lærere eller til at gå med til et møde i kommunen eller et andet sted. En mentor kan hjælpe med at skabe netværk og venner og finde fritidsaktiviteter, som du har lyst til. I kan lave sjove ting sammen som klatring, boksning eller andet.

Hvor længe kan jeg have en mentor?

Du kan have en mentor i op til et år. Vi stopper ordningen igen i vinteren 2024 så jo før, du får en mentor, jo længere forløb får du.

Hvor ofte skal jeg mødes med min mentor?

Det aftaler du med din mentor. I laver en kontrakt, hvor I forventningsafstemmer og bliver enige om, hvor tit I har kontakt. Måske hver uge – måske hver anden. Og måske har I mest kontakt i begyndelsen og mindre hen imod slutningen. Der er ingen faste regler fo hvordan I vælger at sammensætte jeres forløb.

Skal jeg være alene med min mentor?

Nej – du og din mentor skal ikke være alene. Kun hvis I er ude blandt andre mennesker. Ordningen tillader ikke at du tager hjem til din mentor eller inviterer din mentor hjem til dig. I kan gå tur, sidde på en cafe, være i Bryd Tavshedens lokaler, gå på biblioteket eller andet, du har lyst til.

Hvad kræver det af mig?

Det kræver kun af dig, at du har lyst til at være med, afsætter tid af til det og at du har været på krisecenter med din mor.

Koster det noget?

Nej. Det er gratis at være med, og vi betaler også for de ting, I laver sammen. Hvis I for eksempel drikker kaffe på en cafe, er det os, der giver.

Hvem er mentorerne?

Hamza, Mathias & Klara er klar til at blive din mentor.