Lærerguide

Find tegn i Albertes Instaopslag

Alberte udvikler sig gennem sine opslag. Undersøg hvordan, når I finder tegn i billeder, tekst og kommentarer i Alberte_Pedersen5000s fem Instagramopslag. Hvilken karakteristik viser jeres undersøgelser af Alberte, hendes venner og af hendes relation til Ida?

Lærerguide

Arbejd i dybden med Albertes fem Instagramopslag. Eleverne undersøger de fem opslag for tegn i tekst og billeder, der skaber betydning for deres karakteristik af Alberte. De tegn, som eleverne finder i tekst og billede i hver af de fem opslag, skaber desuden en sammenhængende betydning og indsigt i Albertes liv og udvikling.

 1. Print Elevark 1 til alle elever.

Alene

 1. Brug Elevark 1, når du undersøger Albertes fem Instagramopslag nederst på siden. Side 1 i arket drejer sig om Alberte, side 2 drejer sig om Albertes venner og side 3 drejer sig om Albertes relation til Ida.
 2. Læs eksemplet på en karakteristik af Alberte på side 1. Overvej, om du er enig i karakteristikken af Alberte ud fra de tegn, som du finder i billede og tekst i hendes første Instagramopslag.
 3. Udfyld de tre sider i elevarket ud fra dine undersøgelser af Alberte_Pedersen5000s fem Instagramopslag. Skriv ved hvert opslag, hvilke tegn på din karakteristik, du har fundet i billede, og hvilke du har fundet i tekst.

Par

 1. Find sammen med en makker.
 2. Del jeres undersøgelser af de fem Instagramopslag.
 3. Tal om, hvordan jeres undersøgelser har ført frem til jeres forskellige karakteristik af Alberte, hendes venner og af hendes relation til Ida.

Fælles

 1. Del jeres karakteristik af Alberte, af vennerne og af Albertes relation til Ida.
 2. Tal om:
  • Hvordan er jeres karakteristik af Alberte forskellige?
  • Hvordan kan det være, at I opfatter hende forskelligt?
  • Hvad viser jeres undersøgelser af Albertes venner og hendes relation til Ida?
  • Hvad kan jeres undersøgelser og karakteristik fortælle om Albertes udvikling?