Lærerguide

Lyden af vold

Hver dag året rundt er der unge, der søger hjælp og rådgivning hos Bryd Tavsheden. Nogle af de unge har været udsat for psykisk vold. Lyt med, når Caroline fortæller om sine oplevelser med vold.

Lærerguide

Eleverne udvider deres viden om vold i børn og unges nære relationer gennem en auditiv oplevelse. Podcasten Lyden af vold handler om psykisk vold, men også om, hvordan unge, der er udsat for vold, kan komme videre. Eleverne arbejder mundtligt med udsagn om podcasten, hvor de sammen formulerer og fuldender de sætningsstartere, som du bringer ind i aktiviteten.

  1. Print Lærerark 7 og klip sætningsstarterne ud, så der er en til hver elev.

Fælles

  1. Lyt til podcasten Lyden af vold.
  1. Fordel sætningsstarterne, som I får af jeres lærer, mellem jer. Stil jer i en rundkreds.
  2. Gå ind i midten af rundkredsen, hvis du har sætningsstarter 1. Læs sætningsstarter 1 op inde i midten af rundkredsen.
  3. Tal sammen inde i midten af rundkredsen om, hvordan I vil fuldende jeres sætning. I behøver ikke blive enige, men I skal svare i forlængelse af hinandens svar. Alle andre må herefter supplere med input til jeres sætning.
  4. Gentag aktiviteten med de øvrige sætningsstartere.
  5. Tal om, hvilke dilemmaer Caroline stod i, da hun var udsat for vold. Tal også om, hvordan Anders fra Bryd Tavsheden vil rådgive unge i Carolines situation.